Sanquin Academy

Sanquin Academy wil zorgprofessionals faciliteren, stimuleren en inspireren om continu hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen, en zo een bijdrage leveren aan het verbeteren van de gehele transfusie- en bloedziekten gerelateerde zorgketen. Door altijd te blijven leren, kunnen we immers verbeteren en vernieuwen en zijn we voorbereid op huidige én toekomstige maatschappelijke- en zorgvraagstukken.

Een leven lang leren

De opleidingen, trainingen, cursussen en bij- en nascholingstrajecten van de Sanquin Academy zijn onder andere geschikt voor artsen, analisten, medisch specialisten, klinisch chemici en laboranten, maar ook voor docenten biologie in het voortgezet onderwijs. Veel lezingen en symposia van Sanquin zijn geaccrediteerd door beroepsverenigingen en kunnen derhalve worden ingezet voor het vergaren van PE-punten. Voor de samenwerkingspartners biedt de Academy workshops, masterclasses en programma’s  aan over onderwerpen als leiderschap, samenwerken en innovatie, om vaardigheden die onmisbaar zijn in het dagelijks werk te blijven ontwikkelen.

Unieke bron van kennis 

De opleidingen van Sanquin Academy worden al tientallen jaren ontwikkeld en onderwezen door de experts van de stichting Sanquin. Bij stichting Sanquin werken hoogleraren, onderzoekers, analisten, productontwikkelaars, kwaliteitsfunctionarissen en bloedbankmedewerkers zij aan zij onder hetzelfde dak. Dat vormt een unieke bron van actuele wetenschappelijke en klinische kennis. En dankzij het wereldwijde netwerk van partners uit de wetenschap, industrie en bedrijfsleven is Sanquin altijd betrokken bij alle relevante ontwikkelingen. Sanquin Academy is bovendien gevestigd op het Health & Innovation District in Amsterdam. Op deze inspirerende locatie werken start- en scale-ups, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen om wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar praktische toepassingen, waarmee de gezondheidszorg wereldwijd beter én betaalbaarder wordt.

Delen is vermenigvuldigen

Delen is de sleutel tot de oplossing van uitdagingen in de gezondheidszorg. Alleen door kennis te delen komen we samen verder. Het opleidingsaanbod van Sanquin Academy is voortdurend in ontwikkeling om te anticiperen op de behoeften van morgen. We doen dat graag met partners en staan zeer open voor co-creatie met andere instituten en samenwerkingen met gastdocenten.

Over onze opleidingen

Sanquin Academy verzorgt bij- en nascholing voor een brede groep professionals. De opleidingen worden altijd samengesteld en onderwezen door de specialisten van Sanquin en zijn onder meer geschikt voor artsen, analisten, medisch specialisten, klinisch chemici en laboranten, maar ook voor docenten biologie in het voortgezet onderwijs.
Aanbod