Sanquin Academy

Team en docenten

Het team van de Sanquin Academy en een willekeurige selectie van onze docenten stellen zich hieronder voor en vertellen meer over hun specialisme en ervaring.

Docenten van de Sanquin Academy zijn experts in hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring in de praktijk. Sanquin Academy zorgt voor een onderwijskundige scholing van haar docenten en stimuleert de ontwikkeling van nieuwe didactische werkvormen en leermethoden. De Sanquin Academy verbindt professionals op de inhoud en creëert ontmoetingen voor kennisdeling tussen de docenten, waarmee we het aanbod van de Sanquin Academy actueel en vernieuwend houden.

 • Anouk Wagenaar

  Anouk is oprichter van de Sanquin Academy. Zij is een ervaren organisatiekundige en heeft een passie voor de kennis van Sanquin. Geeft advies op strategisch niveau in ontwikkeltrajecten en geeft tegelijkertijd zelf graag trainingen om dichtbij haar klanten te blijven. Ze geeft trainingen op het gebied van samenwerking, vernieuwing en leiderschap. In de Sanquin Academy brengt zij mensen graag samen op de inhoud en daagt ze uit in de interactie om meer waarde te creëren voor de patiënt.

 • Liselot Bomers

  Liselot is adviseur professionalisering & samenwerking. Ervaren leiderschapscoach en ontwerper van betekenisvolle ontmoetingen. Haar expertise ligt bij vraagstukken op het gebied van gedragsverandering. Ze geeft diverse trainingen over didactiek, leiderschap en (team)samenwerking. Haar focus ligt op verbinding, inspiratie en ontwikkeling. ‘Ons leven krijgt betekenis in interactie – zorg voor een open geest en een warm hart’

 • Yentl Dirks

  Yentl is Projectmedewerker bij de Sanquin Academy & Hid. Zij volgt momenteel de master Strategie, Advisering & Verandermanagement. Naast haar master vindt zij haar plezier in het zetten van een extra stapje voor klanten en docenten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Neem contact op met Yentl via y.dirks@sanquin.nl omtrent vragen over de website, communicatie en geplande events en opleidingen.

 • Kim Dijkman

  Kim is Projectmedewerker bij de Sanquin Academy & Hid. Heeft ervaring op het gebied van plannen en organiseren van events en trainingen en haalt enorm veel energie uit het contact met mensen. Daarnaast richt ze zich op het up to date houden van de Sanquin Academy website en de Hid website. Neem contact op met Kim via k.dijkman@sanquin.nl omtrent vragen over de website, communicatie en geplande events en opleidingen.

 • Hans Zaaijer

  Hans is arts-microbioloog en hoofd Bloedoverdraagbare Infecties bij Sanquin.

 • Berdine Sijtsma

  Berdine Sijtsma is senior donorarts KNMG bij Sanquin binnen de afdeling Medische Donorzaken. Haar expertise ligt met name bij opdoemende bloedoverdraagbare infectieziekten, anti-D en donorcounseling. Zij geeft de volgende modules: Donorcounseling, daarnaast DASIO-V trainingen, herkwalificatielessen donorassistenten, webinars coassistenten, refereeruurtjes, WGOS, trainingen callcenter medewerkers.

 • Marianne Thewissen

  Marianne Thewissen, Donorarts KNMG (Profielarts) Afdeling: MDZ Nijmegen Expertise: ferritine afhandelaar, co-assistentenbegeleider Modules: DASIO V, 2-jaarlijkse medische les donorassistenten, webinars co-assistenten.

 • Henriëtte Prakke-Weekamp

  Henriëtte werkt sinds 2007 bij Sanquin als donorarts binnen Medische Donor Zaken. Zij geeft les aan donorassistenten en coassistenten.

 • Peter Lighthart

  Peter werkt ruim 30 jaar bij Sanquin op de afdeling Immunohematologie Diagnostiek. Zijn expertise is erytrocyten bloedgroepen, serologisch en genetisch en de link daartussen. Lesgeven doet hij al ongeveer 25 jaar. Hij geeft de modules IHDIIA, IHDIIB, Bloedtransfusie een probleem?, Immunohematologie en Bloedbankkunde. De meeste voldoening haalt hij uit het vereenvoudigen van complexe onderwerpen, liefst met eenvoudige figuren, en het enthousiast maken van deelnemers voor zijn favoriete onderwerpen.

 • Masja de Haas

  Masja heeft zich na haar geneeskunde opleiding bij Sanquin Research verdiept in vraagstukken op het gebied van afweerreacties tegen bloed. Sanquin Diagnostiek adviseren klinisch chemici, artsen en verloskundigen over dit type problematiek. Daarnaast vindt zij het erg leuk om deze kennis te delen, zowel tijdens het onderwijs aan (bio)medisch studenten bij het LUMC, waar zij als hoogleraar werkt, als tijdens de verschillende immunohematologie modules: IHIIA en IHIIB, of op locatie danwel online voor op maat gemaakte cursussen.

 • Thomas Klei

  Thomas heeft een achtergrond in de biomedische wetenschappen. Hij werkt bij Sanquin Bloedbank als manager op de afdeling Product en Proces Ontwikkeling (PPO). Zijn specialisme is rode bloedcel afbraak. PPO is een onderzoeksafdeling waar zij aan de ene kant de kwaliteit van de bestaande bloedproducten proberen te optimaliseren en anderzijds nieuwe bloedproducten, waarvoor vraag is vanuit de ziekenhuizen, te ontwikkelen. Samen met Dirk de Korte verzorgt hij de module 'Afname van donorbloed'. In deze module gaan ze in op onderwerpen als het ontwerp van bloedzak systemen, bloedafname, bewaarcondities en bacteriële contaminatie.

 • Ivan Bank

  Dr. Ivan Bank, internist-hematoloog/transfusiespecialist Sanquin Afdeling Unit Transfusiegeneeskunde Expertise: hemostase, trombose, hematologie, transfusiegeneeskunde, onderwijs Modules: Module Hemostase (coördinator en docent), Module Toepassing bloedproducten (docent)

 • Monique Verschuur

  Monique is ruim 30 jaar werkzaam bij Sanquin Bloedbank binnen afdeling Donorzaken. Zij is teamleidster op de afnamelocatie in Den Bosch. Vanuit deze rol is zij 10 jaar geleden betrokken bij het opzetten van de opleiding DASIO, zowel theorie als praktijk. In de praktijk zijn ze gaan werken met praktijkbegeleiders die de “training on the job” verzorgen. Om de Praktijkbegeleiders praktijkgerichte handvatten te geven is de module Didactische Vaardigheden voor praktijkbegeleiders in het leven geroepen. Zij is een enthousiaste praktijkgerichte trainer die het leuk vindt om praktijkvoorbeelden te koppelen aan de theorie. Hiervoor gebruikt ze haar jarenlange ervaring als teamleider.