Omschrijving

Deze cursus behandelt de aspecten die samenhangen met de specificaties van bloedproducten, indicaties voor toepassing en bijwerkingen en zal online plaatsvinden. De kennis die u tijdens de cursus verkrijgt, stelt u in staat om indicaties en productkeuzes te bepalen.

U leert:

  • Oordelen over de geschiktheid van (afgekeurde) donors in geval van bestemde donaties of situaties van ‘compassionate need’.
  • Informatie verstrekken en voorlichten over het beleid en de richtlijnen ten aanzien van bloedtransfusie en langhoudbare bloedproducten.
  • Adviseren over de indicaties, productkeuzen en toediening van kort- en langhoudbare bloedproducten.
  • Adviseren in geval van transfusiereacties en andere nevenwerkingen en voorstellen geven voor diagnostiek en behandeling.

Voor wie

De cursus Toepassing van bloedproducten is voor professionals werkzaam in de keten van bloedtransfusieketen en vormt een onderdeel van de opleiding tot transfusiearts bij Sanquin en van de opleiding tot klinisch chemicus. De cursus kan tevens gevolgd worden door andere professionals met een voltooide HBO of Academische opleiding, in het kader van het aandachtsgebied bloedtransfusiegeneeskunde.

Locatie

De cursus vindt plaats op vrijdag 20 mei 2022. We gaan er vanuit dat de cursus weer op locatie georganiseerd kan worden.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 325,00. De prijs is inclusief lesmateriaal en exclusief 21% btw.

Meer informatie

Tijdsinvestering

De cursus beslaat 1 dag bestaande uit een ochtend- en middaggedeelte en vindt online plaats.
Houd naast 8 uur contactonderwijs rekening met 8 uur voorbereidingstijd. Het voorbereiden en maken van het examen kost ongeveer 4 uur.

Certificaat

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen dat per e-mail wordt verstrekt. Alleen in bijzondere omstandigheden zijn er herkansingsmogelijkheden
Bij een voldoende voor het schriftelijke tentamen ontvangt u het certificaat ‘Toepassing van bloedproducten’.

Meer informatie

Wilt u eerst meer informatie over de cursus Toepassing van bloedproducten, mail dan naar opleidingen@sanquin.nl

Data

Vul hieronder het formulier in om u aan te melden.

Data
20 mei 2022Aanmelden

Aanmelden

U kunt dit formulier gebruiken om u aan te melden.
  • Indien van toepassing
  • Indien de factuur gestuurd moet worden naar een ander e-mailadres als hierboven vermeld, hier graag het e-mailadres invullen
  • Indien er een kostenplaats op de factuur moet worden vermeld, hier graag aangeven
  • Indien er een andere adressering op de factuur moet komen, hier graag aangeven