Omschrijving

De cursus Hemostase behandelt de fysiologie, pathofysiologie en behandeling van afwijkingen in de hemostase. De nadruk ligt op de kennis die nodig is om deskundig te adviseren over het gebruik van stollingproducten uit langhoudbare bloedproducten bij (vermoeden op) afwijkingen in de hemostase. Primaire hemostase, secundaire hemostase en toepassing van stollingsproducten zijn belangrijke thema’s binnen deze module. Ook wordt er casuïstiek behandelt.

Je leert:

  • Adviseren over diagnostiek en behandeling van afwijkingen in de hemostase
  • Adviseren over een juist gebruik van langhoudbare bloedproducten bij afwijkingen van de hemostase

Voor wie

De cursus Hemostase is bestemd voor artsen in opleiding tot donorarts, senior donorarts of transfusiearts bij Sanquin. De cursus kan tevens gevolgd worden door andere professionals met een voltooide hbo of academische opleiding, in het kader van het aandachtsgebied bloedtransfusiegeneeskunde, o.a. klinisch chemici in opleiding en medisch specialisten in opleiding.

Locatie

Sanquin Hoofdkantoor
Plesmanlaan 125
1066 CX  Amsterdam

Kosten

De kosten bedragen 525,- euro.
De prijs is inclusief lesmateriaal en exclusief 21% btw.

Meer informatie

Tijdsinvestering

De cursus beslaat 1 dag bestaande uit een ochtend- en middaggedeelte van 9.30 – 16.15 uur.
Houd naast 8 uur contactonderwijs rekening met 4 uur voorbereidingstijd.
Het voorbereiden en maken van het examen kost ongeveer 4 uur.

Certificaat

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen dat per e-mail wordt verstrekt. Alleen in bijzondere omstandigheden zijn er herkansingsmogelijkheden. Bij een voldoende voor het schriftelijke tentamen ontvang je het certificaat.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie, mail dan naar opleidingen@sanquin.nl

Ik ben geïnteresseerd

Deze cursus is nog niet beschikbaar. Heb je toch interesse in deze cursus? Laat het ons dan weten via het onderstaande formulier. Wij zullen je informeren zodra we een nieuwe datum hebben.

"*" geeft vereiste velden aan