Omschrijving

Binnen de medische laboratoria is permanente aandacht voor de problematiek rondom bloedtransfusie. Nieuwe regelgeving en nieuwe technieken hebben een duidelijke invloed op het werk in de transfusielaboratoria van de ziekenhuizen. Tijdens de voorbereiding van een transfusie kunnen zich in het laboratorium onverwachte problemen voordoen, waarvoor snel een oplossing zal moeten worden gevonden. Steeds meer wordt ook van analisten kennis en kunde gevraagd om te kunnen bijdragen aan een optimale toediening van bloed en bloedproducten aan patiënten.

Voor wie

Deze driedaagse cursus is bij uitstek geschikt voor analisten, die zich na hun algemene opleiding, nader willen scholen op het gebied van de bloedtransfusie inclusief de nieuwste richtlijnen bloedtransfusie. Ook het beleid bij patiënten die behandeld worden met anti CD38 (Daratumumab) komt aan de orde. Voor kandidaten die hun kennis in algemene zin willen ‘opfrissen’ is de cursus ook geschikt.

Locatie

De cursus wordt zowel online en/of bij Sanquin in Amsterdam georganiseerd (afhankelijk van de geldende COVID-19 richtlijnen)

Sanquin
Plesmanlaan 125
1066 CX Amsterdam

Kosten

De kosten voor 2023 bedragen € 1195,00. De prijs is inclusief lesmateriaal en exclusief 21% btw.

Meer informatie

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit drie lesdagen van 9.30-16.00 uur. In 2023 wordt de module gegeven op 18, 19 en 25 januari.

Certificaat

De cursus wordt afgesloten met een toets. Enkel bij bijzondere omstandigheden zijn er herkansingsmogelijkheden. Bij een voldoende voor de toets ontvangt u het certificaat: Bloedtransfusie, een probleem?

Accreditatie

NVML: 18 UEC punten

Meer informatie

Mocht je vragen hebben over deze module, dan kan je contact opnemen met opleidingen@sanquin.nl 
Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus kan je contact opnemen met Peter: p.ligthart@sanquin.nl.

Data

De driedaagse cursus wordt georganiseerd op woensdag 18, donderdag 19 en woensdag 25 januari 2023.

Data
18 januari 2023Aanmelden