Omschrijving

Werken vanuit inspiratie en het voeren van motiverende gesprekken.

Herken je dat? Dat je door de drukte van alledag je werk bijna automatisch doet, alsof je een checklist afwerkt. Je werk is misschien wel gedaan, maar geeft het je ook energie? En ben je in staat geweest anderen te inspireren? Voordat je je teamleden echt kunt inspireren en motiveren is het essentieel dat je zelf geïnspireerd en gemotiveerd je werk kunt doen en weet wat jou inspireert!

De letterlijke betekenis van inspireren is: bezielen of aanvuren en die van motiveren: aansporen of prikkelen. In deze workshop ga je je bewustzijn vergroten over wat jou echt inspireert. Wat zijn je waarden? Wat zijn je voornaamste talenten? Wat wil jij toevoegen? En je wilt natuurlijk je teamleden meer inspireren en motiveren. We gaan concreet aan de slag met motiverende gesprekstechnieken zodat ook je teamleden hun talenten met plezier kunnen inzetten.

Programma

In de ochtend krijg je meer zicht op je eigen inspiratiebronnen, met behulp van vragen als: Waar sta ik voor? Wat drijft mij? Wat zet mij in beweging? Wat niet?

Door een verkenning van je ‘eigenwijsheid, je persoonlijke waarden en je talenten, kom je erachter hoe jij op een persoonlijke en unieke manier een inspirerend voorbeeld kunt zijn.

In de middag staat de motiverende gespreksvoering centraal met vragen als: Hoe neem ik de ander mee? Hoe verminder ik weerstand? Hoe versterk ik de intrinsieke motivatie van mijn teamleden? Dit doen we aan de hand van:

  • Praktijkcases: hoe krijg ik anderen in beweging
  • Doen, ervaren en reflecteren staan op deze dag centraal


Wat levert het je op?

Je krijgt meer zicht op je eigen inspiratiebronnen en je persoonlijke en unieke manier om je medewerkers te inspireren en te motiveren.

Ter voorbereiding
Voorafgaand aan de workshop ontvang je een voorbereidingsopdracht.

Voor wie

Deze module is voor iedere leidinggevende die middels het inspireren en motiveren het voortouw wil nemen in verbinding, vernieuwing en verantwoordelijkheid. Deze module draagt bij aan de ontwikkeling van de competenties (Team) Leiderschap, Samenwerken, Innoverend, Ondernemend, Beinvloeden en Veerkracht.

Locatie

Plesmanlaan 125, Amsterdam

Kosten

De cursus bedraagt €625,- (excl. btw) incl. lesmateriaal.

Meer informatie

Trainer/Facilitator

De workshop wordt begeleid door Liselot Bomers.

Aanmelden en annuleringsprocedure

Aanmelden
Na goedkeuring van je leidinggevende kun je je rechtstreeks aanmelden via het inschrijfformulier. Voor overige vragen kun je contact opnemen met de Sanquin Academy via opleidingen@sanquin.nl.

Annulering en kosten

  • Meld je annulering bij je leidinggevende en geef het ook per per e-mail door aan het trainingsbureau of de organisator. Op de dag zelf doe je dit ook telefonisch.
  • Probeer een vervanger te vinden die je plaats kan innemen.
  • Tot 4 weken voor aanvang kun je kosteloos annuleren.
  • Binnen 4 weken annuleren wordt 100% van het cursusgeld in rekening gebracht.

LET OP: annuleren op het laatste moment of niet op komen dagen kan betekenen dat de training voor je collega’s ook niet door kan gaan, omdat er zonder jou te weinig deelnemers zijn. Daarnaast belast je dan de organisatie ook nog met de kosten van de training van alle deelnemers. We willen dat zo veel mogelijk voorkomen en je vragen hier rekening mee te houden, voordat je tot annulering over gaat. Wanneer het echt onmogelijk is om te komen, zorg dan voor een vervanger!

Data

De cursus vindt plaats op dinsdag 10 september van 9.00 – 16.30 uur.

Data
10 september 2024Aanmelden