Omschrijving

Wil je graag in korte tijd veel leren over projectmanagement? Kies dan voor deze training. In deze tweedaagse training ga je je verdiepen in de uitgangspunten, methoden en vaardigheden van het vak. Van de voorbereiding tot de afronding van een project, van plannen van activiteiten tot aansturen van medewerkers. Bovendien leer je de nieuw ontwikkelde vaardigheden direct toe te passen binnen je eigen werksituatie. Dat maakt deze training effectief, leerzaam en inspirerend.

Resultaat

 • Na afloop van deze training weet je effectief invulling te geven aan jouw rol als projectmanager
 • Je kunt je projecten faseren en duidelijk de opdracht en het resultaat formuleren
 • Je kunt een projectplan maken en activiteiten plannen, inclusief de beheersing van middelen
 • Ook heb je zicht op de betrokkenen in je project.

Aanpak
De training bestaat uit acht onderwerpen. De theorie van deze onderwerpen wordt uitgebreid behandeld tijdens de training en interactief besproken. De trainer sluit hierbij aan op het kennisniveau dat op dat moment aanwezig is in de groep. De opdrachten worden in groepsverband gemaakt, om daarna gezamenlijk te reflecteren op je inzichten. Bij elk onderwerp voeren de deelnemers een opdracht uit die in de casus is vormgegeven. Daarna reflecteren de deelnemers op de hun eigen projectpraktijk en vertalen de inzichten naar hun eigen handelen. Op deze manier wisselen theorie en praktijk elkaar af in de training. 

De volgende inhoudelijke onderwerpen komen aan bod:

Dag 1

 • Principes van projectmatig werken 
 • Scherp krijgen van doel, probleemstelling en resultaat
 • Opstellen van fasering en planning van een project
 • Effectief aansturen van team & opdrachtgever

 
Dag 2 

 • Opstellen van voortgangsrapportages over behaalde resultaten
 • Beheersen van tijd, geld en kwaliteit
 • Opzetten en uitvoeren van een goede stand up voor het projectteam
 • Effectief omgaan met conflicten.


Ter voorbereiding
Ter voorbereiding krijg je een intakevragenlijst waarmee je focus aanbrengt in je eigen leerdoelen.
In de training ga je met je eigen casuïstiek aan de slag. Als je een eigen casus meeneemt naar de training vragen we je om deze vooraf beknopt te beschrijven (maximaal 1 A4 of via een uitgewerkte projectopdracht).

Voor wie

Deze training is geschikt voor projectmanagers die projectverantwoordelijkheid hebben en voor medewerkers die deeltaken op het gebied van projectmanagement vervullen.

Locatie

Sanquin Hoofdkantoor
Plesmanlaan 125
1066 CX  Amsterdam

Kosten

De kosten voor deze training bedragen €1200,-.
De prijs is inclusief lesmateriaal en exclusief 21% btw.

Meer informatie

Trainer/Facilitator

De training wordt verzorgd door Boertien Vergouwen Overduin.

Aanmelden en annuleringsprocedure

Aanmelden
Na goedkeuring van je leidinggevende kun je je rechtstreeks aanmelden via onderstaand contactformulier. Voor overige vragen kun je contact opnemen met de Sanquin Academy via opleidingen@sanquin.nl.

Annulering en kosten

 • Meld je annulering bij je leidinggevende en geef het ook per per e-mail door aan het trainingsbureau of de organisator. Op de dag zelf doe je dit ook telefonisch.
 • Probeer een vervanger te vinden die je plaats kan innemen.
 • Tot 4 weken voor aanvang kun je kosteloos annuleren.
 • Binnen 4 weken annuleren wordt 100% van het cursusgeld in rekening gebracht.

LET OP: annuleren op het laatste moment of niet op komen dagen kan betekenen dat de training voor je collega’s ook niet door kan gaan, omdat er zonder jou te weinig deelnemers zijn. Daarnaast belast je dan de organisatie ook nog met de kosten van de training van alle deelnemers. We willen dat zo veel mogelijk voorkomen en je vragen hier rekening mee te houden, voordat je tot annulering over gaat. Wanneer het echt onmogelijk is om te komen, zorg dan voor een vervanger!

Ik ben geïnteresseerd

Deze cursus is nog niet beschikbaar. Heb je toch interesse in deze cursus? Laat het ons dan weten via het onderstaande formulier. Wij zullen je informeren zodra we een nieuwe datum hebben.

"*" geeft vereiste velden aan