Omschrijving

Een aansprekende en interactieve les of module geven, dat is wat je graag wilt als docent. Een les die een deelnemer echt iets brengt en in gang zet. Maar hoe pak je dit aan? Als je zelf diep in een thema zit en inhoudelijk veel belangrijke leerstof wilt overbrengen, is het een hele uitdaging om een verhaal boeiend te maken en houden. En zeker online. Hoe zorg je ervoor dat jij niet alleen maar aan het woord bent en creëer je interactie? In deze training leren docenten belangrijke didactische principes en ontvangen veel persoonlijke feedback.

Leerdoelen

Sessie 1. Programmeren – van leerdoel naar module

 • Inzicht in belangrijke ontwerpprincipes
 • Inzicht in verbeterpunten eigen programma – feedback en aanscherping
 • Inspiratie voor nieuwe (online) werkvormen
 • Vaardigheid vergroten in het helder overbrengen van je verhaal

Sessie 2. Didactische vaardigheden – interactief doceren

 • Vaardigheid vergroten in het interactief doceren
 • Inzicht in eigen kwaliteiten als docent

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen, die interesse heeft om kennis als docent over te dragen en/of reeds onderwijs geeft. Het is een programma dat inspireert tot ontwikkeling en docenten uitnodigt tot kennisdelen. De ‘train de trainer’ zet de docent gelijk aan tot concrete actie. Het materiaal en didactische advies is direct toepasbaar.

Locatie

Sanquin Hoofdkantoor
Plesmanlaan 125
1066 CX  Amsterdam

Kosten

De kosten voor deze module zijn €470,00.
De prijs is inclusief lesmateriaal en exclusief 21% btw.

Meer informatie

Tijdsinvestering

De training beslaat 2 dagdelen. Houd naast deze 8 uur contactonderwijs rekening met ongeveer 4 uur voorbereidingstijd, 2 uur voor iedere module. Voorafgaand worden je leerwensen door de trainer geïnventariseerd.

Aanmelden en annuleringsprocedure

Aanmelden
Na goedkeuring van je leidinggevende kun je je rechtstreeks aanmelden via dit formulier. Voor overige vragen kun je contact opnemen met de Sanquin Academy via opleidingen@sanquin.nl.

Annulering en kosten

 • Meld je annulering bij je leidinggevende en geef het ook per per e-mail door aan het trainingsbureau of de organisator. Op de dag zelf doe je dit ook telefonisch.
 • Probeer een vervanger te vinden die je plaats kan innemen.
 • Tot 4 weken voor aanvang kun je kosteloos annuleren.
 • Binnen 4 weken annuleren wordt 100% van het cursusgeld in rekening gebracht.

LET OP: annuleren op het laatste moment of niet op komen dagen kan betekenen dat de training voor je collega’s ook niet door kan gaan, omdat er zonder jou te weinig deelnemers zijn. Daarnaast belast je dan de organisatie ook nog met de kosten van de training van alle deelnemers. We willen dat zo veel mogelijk voorkomen en je vragen hier rekening mee te houden, voordat je tot annulering over gaat. Wanneer het echt onmogelijk is om te komen, zorg dan voor een vervanger!

Data

Deze tweedaagse cursus vindt plaats op:

 • donderdag 19 september 2024 van 9.00 – 13.00 uur (dag 1)
 • donderdag 17 oktober 2024 van 9.00 – 13.00 uur (dag 2)
Data
19 september 2024 (Dag 1)

Aanmelden