Omschrijving

Als onderzoeker in opleiding (OIO) werk je vier jaar aan een eigen onderzoek op het gebied van bloed, transfusiegeneeskunde of onze donors. Je rondt je onderzoek af met een proefschrift en de verdediging daarvan. Tijdens je onderzoek werk je in een gerenommeerde onderzoeksomgeving en krijg je goede begeleiding. Het onderzoek gebeurt op internationaal niveau en vaak in samenwerking met onderzoeksgroepen van academische ziekenhuizen. We doen fundamenteel en toegepast onderzoek op terreinen als:

  • bloedcellen
  • bloedstolling
  • hematologische en auto-immuunziekten
  • allergische aandoeningen
  • bloedoverdraagbare infecties

Ook voeren we sociaalwetenschappelijk onderzoek uit met betrekking tot onze donors.

Begeleiding en ontwikkeling

Een ervaren onderzoeksteam begeleidt de OIO’s. Voor elke promovendus wordt een begeleidingscommissie ingesteld met stafleden van verschillende afdelingen. De commissie houdt toezicht op de voortgang van je onderzoek.

Sanquin biedt haar promovendi ook diverse opleidingsmogelijkheden. Je kunt cursussen volgen bij verschillende Graduate Schools en nationale en internationale symposia bijwonen. Er is voldoende ruimte voor het ontwikkelen van algemene vaardigheden.

Voor jonge onderzoekers kent Sanquin The Young Investigators Board. Dit initiatief stimuleert interactie en discussie tussen jonge onderzoekers van de verschillende onderzoeksafdelingen binnen Sanquin. Het is daarnaast een platform voor communicatie tussen het management van de divisie Research en de jonge onderzoekers.

Voor wie

Profiel van onze promovendi

Onderzoekers in opleiding die bij Sanquin promoveren zijn over het algemeen net afgestudeerde biomedische of gezondheidswetenschappers, (medisch) biologen, farmaceuten, chemici of artsen. Ook andere natuurwetenschappelijke studies kunnen een goede basis vormen.

Benieuwd naar de proefschriften van vorige OIO’s, neem dan een kijkje op de Engelse pagina van Research.

Meer informatie

Vacatures

Direct solliciteren naar een baan als promovendus? Kijk voor een actueel overzicht van beschikbare OIO-posities in de opleidingscatalogus of bij de vacatures van Sanquin.

Meer weten

Voor vragen over promoveren bij Sanquin kun je terecht bij:
Afdeling Human Resource Management (HRM)
T 020-512 12 00
E werk@sanquin.nl

Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Staffunctionaris Research
Jan-Willem Smeenk
E jw.smeenk@sanquin.nl
T 020-512 38 05

Stafmedewerker Research
Florine van Milligen
E f.vanmilligen@sanquin.nl
T 020-512 32 23Contact