Omschrijving

Een intensieve training met een kleine groep klinisch chemici die zich willen specialiseren in de immunohematologie. Tijdens de training zullen complexe uitdagingen op het gebied van de erytrocytenserologie, trombocyten-leukocyten serologie en HLA uitgediept worden en wordt de vertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk.

Onderwerpen

Dag 1 en 2 zullen volledig in het kader staan van de erytrocytenserologie. Op dag 1 ligt de focus op bijzondere alloantistoffen en op dag 2 komen de autoantistoffen en interferentie van monoclonale therapieën aan bod. Naast de laboratorium technische aspecten, hoe antistoffen op te sporen, te identificeren en karakteriseren komt de vertaling naar de kliniek ook uitgebreid aan bod, wat betekenen de bevindingen voor de patiënt, wat is het transfusieadvies en is het van belang voor de monitoring. De derde dag is een mix van HLA, trombocyten-leukocyten serologie en IH-casuïstiek. Er is gekozen voor een kleine groep deelnemers waardoor er een prettige interactie ontstaat en er veel aandacht is voor alle deelnemers. Het merendeel van de onderwerpen worden aan de hand van patiënten diagnostiek besproken.

Voor wie

De training is bedoeld voor klinisch chemici met enkele jaren werkervaring en gespecialiseerd zijn of willen worden in de (immuun)hematologie. Daarnaast is kennis van de basistechnieken zoals die in het eigen laboratorium gebruikt worden een vereiste. We streven naar een groepsgrootte van 4 tot 5 personen.

Locatie

Sanquin Hoofdkantoor
Plesmanlaan 125
1066 CX  Amsterdam

Kosten

De kosten voor deze training zijn 1.750,- euro, maar op basis van relatiebeheer vanuit de afdeling IHD kunnen wij u deze training aanbieden voor 1.250,- euro, exclusief 21% btw.

Meer informatie

Tijdsinvestering

Alle drie de dagen zullen starten om 09.00 uur en rond 16.30 uur eindigen.

Accreditatie

Er wordt accreditatie aangevraagd bij de beroepsvereniging NVKC.

Docenten

De training wordt gegeven door vakspecialisten en stafleden van de afdelingen immunohematologie en immunogenetica, waaronder; Jose van der Mark, Conny Brouwer, Peter Ligthart, Claudia Folman, Anne Cornelissen, Leendert Porcelijn en Junior Lardy.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie, mail dan naar opleidingen@sanquin.nl

Ik ben geïnteresseerd

Deze cursus is nog niet beschikbaar. Heb je toch interesse in deze cursus? Laat het ons dan weten via het onderstaande formulier. Wij zullen je informeren zodra we een nieuwe datum hebben.

"*" geeft vereiste velden aan