Omschrijving

Sanquin biedt unieke vervolgopleidingen aan. De speciaal ontwikkelde kwalificatieprogramma’s zijn geschikt voor professionels werkzaam in de keten van de bloedtransfusie. Het programma ‘Management of Transfusion Medicine’ is gericht op leidinggevenden van bloedvoorzieningsorganisaties in ontwikkelingslanden.

Kwalificatieprogramma’s

Veel functies binnen Sanquin zijn uniek en vragen specifieke kennis en vaardigheden die niet elders kunnen worden opgedaan. Met uitdagende kwalificatieprogramma’s die ontwikkeld zijn door de experts binnen de organisatie leiden we medewerkers op voor deze unieke functies. Ook verschillende ziekenhuizen gebruiken onderdelen van onze opleidingsprogramma’s om medewerkers op te leiden en te kwalificeren voor hun functies zoals voor de functie van klinisch chemicus. De modules van de opleiding donor- en transfusiegeneeskunde worden ook door internationale cursisten gevolgd. 

Studenten kunnen hun eigen research-onderwerp kiezen en volgen twee op maat gemaakte stageprogramma’s bij Sanquin.

Meer informatie over dit samenwerkingsprogramma vindt u hier

Voor wie

Het programma is bedoeld voor (potentiële) leidinggevenden van bloedvoorzieningsorganisaties in landen met ontwikkelende economieën. Het programma komt voort uit een initiatief van de WHO om de bloedvoorziening en bloedvoorzieningsorganisaties in de wereld te verbeteren.

Meer informatie

Samenwerking

Het postdoctorale programma Management of Transfusion Medicine (MTM) wordt aangeboden door een samenwerking tussen:

  • Sanquin
  • het Academic Institute for International Development of Transfusion Medicine (IDTM)
  • de Rijksuniversiteit Groningen
  • het Universitair Medisch Centrum Groningen

E-learning en stages

Het eerste jaar bestaat uit een distant e-learning-programma met 8 online cursussen. Studenten volgen dit programma in hun eigen land. In het tweede jaar volgen er 2 stages in Nederland (6-8 weken) die worden afgewisseld met een aantal opdrachten en het verzamelen van data in hun eigen land.

Meer informatie

Meer informatie over dit postdoctorale programma vindt u hier