Omschrijving

Bloedtransfusiegeneeskunde is een breed aandachtsgebied dat het gehele spectrum omvat van de donors van bloed en bloedcomponenten tot en met de transfusie van bloed en bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Er wordt aandacht besteedt aan counseling van donors bij afwijkende testuitslagen.

Je leert:

  • Testresultaten aan de hand algoritmen correct analyseren;
  • Donors bij complexe keurings- en afkeuringsituaties adequaat voorlichten en begeleiden;
  • Donors met heel verschillende opleidingsniveaus en sociale achtergrond op een geschikte wijze benaderen;
  • Testafwijkingen variërend van fout-positief tot een vastgestelde infectie op de juiste wijze communiceren en begeleiden.

Voor wie

De cursus is bestemd voor artsen in opleiding tot donorarts, senior donorarts of transfusiearts bij Sanquin. De module ‘Donorcounseling’ is een onderdeel van de Sanquin opleiding tot donorarts, senior donorarts en transfusiearts. De module is tevens toegankelijk voor functionarissen in aanverwante beroepen met een opleiding op hbo of academisch niveau.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 595,00. De prijs is inclusief lesmateriaal en exclusief 21% btw.

Meer informatie

Tijdsinvestering
De cursus beslaat één dag bestaande uit een ochtend- en middaggedeelte.
Houd naast 8 uur contactonderwijs rekening met 4 uur voorbereidingstijd. Het voorbereiden en maken van het examen kost tevens ongeveer vier uur.

Certificaat
De cursus wordt afgesloten met een examen. Alleen in bijzondere omstandigheden zijn er herkansingsmogelijkheden. Bij een voldoende voor het examen ontvang je het certificaat Donorcounseling.

Meer informatie
Voor meer informatie over de cursus Donorcounseling kan je contact opnemen met opleidingen@sanquin.nl

Ik ben geïnteresseerd

Deze cursus is nog niet beschikbaar. Heb je toch interesse in deze cursus? Laat het ons dan weten via het onderstaande formulier. Wij zullen je informeren zodra we een nieuwe datum hebben.

"*" geeft vereiste velden aan