Omschrijving

Donorgeneeskunde is een breed aandachtsgebied dat het gehele spectrum omvat van de donors van bloed en bloedcomponenten tot en met de transfusie van bloed en bloedproducten voor de behandeling van patiënten. In deze module  wordt aandacht besteed aan counseling van donors bij afwijkende testuitslagen.

Je leert:

  • Testresultaten correct analyseren;
  • Donors bij complexe keurings- en afkeuringsituaties adequaat voorlichten en begeleiden;
  • Donors met heel verschillende opleidingsniveaus en sociale achtergrond op een geschikte wijze benaderen;
  • Testafwijkingen variërend van fout-positief tot een vastgestelde infectie op de juiste wijze communiceren en begeleiden.

Voor wie

De cursus is een verplicht onderdeel voor  artsen in opleiding tot donorarts KNMG of transfusiearts en optioneel donorartsen bij Sanquin. De module is tevens toegankelijk voor functionarissen in aanverwante beroepen met een opleiding op hbo of academisch niveau.

Let op: De deelnemer moet de module ‘Bloedoverdraagbare aandoeningen’ hebben behaald voordat de module ‘Donorcounseling’ gevolgd kan worden. Deze module is enkel toegankelijk voor medewerkers van Sanquin.

Tijdens de 2e dag zal er een assessment plaatsvinden en op basis hiervan zal de donorarts beoordeeld worden op geschiktheid voor donorcounseling. Deelname is niet (meer) automatisch slagen voor deze module.

Locatie

Sanquin Hoofdkantoor
Plesmanlaan 125
1066 CX  Amsterdam

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 1190,00. De prijs is inclusief lesmateriaal en exclusief 21% btw.

Meer informatie

Tijdsinvestering
De cursus beslaat 2 dagen bestaande uit een ochtend- en middaggedeelte. Houd naast 12 uur contactonderwijs rekening met 4 uur voorbereidingstijd.

Certificaat
De cursus wordt afgesloten met een assessment. Alleen in bijzondere omstandigheden zijn er herkansingsmogelijkheden. Bij een voldoende voor het assessment ontvang je het certificaat Donorcounseling.

Meer informatie
Voor meer informatie over de cursus Donorcounseling kan je contact opnemen met opleidingen@sanquin.nl

Data

Let op: De deelnemer moet de module ‘Bloedoverdraagbare aandoeningen’ hebben behaald voordat de module ‘Donorcounseling’ gevolgd kan worden. Deze module is enkel toegankelijk voor medewerkers van Sanquin.