Nog nooit zijn onze Sanquinavonden zo druk bezocht als dit jaar. Dat komt ook door de online versie, waardoor er plek is voor iedereen. De Sanquinavonden gaan daarom nu als de Sanquin-Webinars door het leven.

In februari zijn we gestart met een energieke avond vol casuïstiek in de immunohematologische diagnostiek. Het was meteen een knaller met 500 betrokken deelnemers, die iedere vraag die ze maar konden bedenken hebben gesteld aan de professionals van Sanquin. De betrokkenheid was zo voelbaar door de precisie waarmee iedereen de puzzel voor genezing zo goed mogelijk wilde leggen. Het enthousiasme van de professionals van Sanquin en de muziek die ze hadden meegenomen zorgden ervoor dat we de avond al dansend en met heel veel energie met de deelnemers hebben afgesloten.

In april ging het Sanquin-Webinar over het allerprilste leven. De allernieuwste kennis over zwangerschapsimmunisatie werd gedeeld om gezondheidsproblemen bij baby’s te voorkomen. De grote nieuwsgierigheid van de deelnemers tijdens het Webinar en de expertise en bevlogenheid van de sprekers, brachten een prachtige interactie teweeg.

Op Wereldbloeddonordag organiseerden we het allereerste Webinar voor de donors van Sanquin. Sanquin heeft inspirerende plannen voor donorgezondheidsadvies en een gezonde leefstijl is daar een grote factor in. Daphne Thijssen en Věra Novotný vertelden enthousiast over hun plannen en de belangrijke uitwerking daarvan voor donor en patiënt. We hadden deze avond Erik Scherder en Leonard Hofstra als gastsprekers om te inspireren op leefstijl. Dat dat werkte, bleek wel toen de chat ongeveer ontplofte door de vragen. Onze fantastische donorcommunity bleek ook heel gemotiveerd om gericht te zijn op een gezonde leefstijl. Echt een prachtige avond waar de tips over bewegen en voeding ook onderling heel veel werden uitgewisseld.

De Sanquin-Webinars hebben onze verwachtingen overtroffen. Er is zoveel interactie, dankzij alle leergierige en enthousiaste deelnemers. We merken aan de professionals van Sanquin, die soms voor het eerst in een studio staan, dat ze achteraf echt een boost hebben gekregen van het uitwisselen van hun kennis op deze nieuwe manier. Kennis heeft samenwerking nodig voor impact en met de interactie tijdens onze Webinars kunnen we nog meer impact op de gezondheidszorg bereiken.

We gaan nu de zomer in en staan daarna weer voor jullie klaar met mooie nieuwe Sanquin-Webinars!
Hou onze website www.sanquinacademy.nl in de gaten of neem contact met ons op via opleidingen@sanquin.nl als je meer wilt weten.

TEKST: Anouk Wagenaar, Manager Sanquin Academy | FOTO: Daan Brand