Omschrijving

Hoe kan je jouw medewerkers benaderen zodat zij prettig en effectief bijdragen aan de (team)resultaten?
Iedere medewerker heeft zijn eigen kwaliteiten, zijn mindere kanten, zijn historie, zijn gebruiksaanwijzing. En jij hebt de taak om al deze verschillende medewerkers aan te sturen op zo’n manier dat ze de klussen gezamenlijk zo goed mogelijk klaren. Hoe kan je jouw medewerkers goed inschatten en hoe benader je hen dan zò dat ze productief èn tevreden zijn? In deze tijden van verandering doet elke medewerker ertoe en is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat jouw leidinggevende vaardigheden divers genoeg zijn en flexibel door jou ingezet kunnen worden. Denk je dat ook jouw repertoire wat opfrissing en aanscherping kan gebruiken, dan is deze module voor jou.

Programma
In deze module richten we ons op de verschillende niveaus in vak-volwassenheid (vaardigheid en motivatie) die je bij medewerkers tegenkomt. Elk niveau vraagt van jou een andere benadering. Hoe je dit niveau kan inschatten en waar je op moet letten, is stap 1. En hoe je vervolgens die persoon moet benaderen, is stap 2. In deze module oefen je veel met elkaar op praktijkvoorbeelden, zodat je hier echt beter in wordt. In de middag stellen we je eigen praktijksituaties centraal, zodat je ook precies met die medewerker of dat type gesprek kan oefenen dat jij de volgende dag weer tegenkomt. We krijgen hierbij de hulp van een professionele trainingsacteur, die elk van jouw medewerkers kan neerzetten als jij dat wil.

De training bestaat uit 1 trainingsdag, waarin je de belangrijkste hulpmiddelen krijgt aangereikt. Vervolgens ga je in jouw praktijk natuurlijk verder oefenen, want nieuw gedrag komt pas echt in je vingers wanneer je hier in je dagelijks werk op doorpakt. Om dit te ondersteunen, nodigen we je uit om dit met 2 collega’s te bespreken tussentijds.

Wat levert het je op
Je leert verschillende stijlen van leidinggeven herkennen en deze effectief in te zetten.

Hoe kan je je voorbereiden
Om ervoor te zorgen dat je eigen vraagstukken voldoende aan bod komen, krijg je voorafgaand aan de training informatie over de verschillende stijlen van leidinggeven en een schriftelijke intake vragenlijst. Met behulp daarvan kiest de trainer welke thema’s extra aandacht mogen krijgen. We nodigen je uit om hier alvast gericht over na te denken, want hoe scherper jouw focus is op wat je wilt leren, hoe groter de kans dat dat gaat lukken.

Voor wie

Deze module is voor iedere leidinggevende die verder zicht wil hebben op de verschillende ervaringsniveaus van medewerkers om de stijl van leidinggeven hier op te laten sluiten en daarmee meer resultaat wil behalen.

Sanquin leiderschapsprofiel
Deze module draagt bij aan de ontwikkeling van de competentie (Team) Leiderschap.

Locatie

Sanquin Hoofdkantoor
Plesmanlaan 125
1066 CX  Amsterdam

Kosten

De kosten voor deze training bedragen 625,- euro.
De prijs is inclusief lesmateriaal en exclusief 21% btw.

Meer informatie

Trainer/Facilitator

De training wordt verzorgd door Boertien Vergouwen Overduin.

Aanmelden en annuleringsprocedure

Aanmelden
Na goedkeuring van je leidinggevende kun je je rechtstreeks aanmelden via onderstaand contactformulier. Voor overige vragen kun je contact opnemen met de Sanquin Academy via opleidingen@sanquin.nl.

Annulering en kosten

  • Meld je annulering bij je leidinggevende en geef het ook per per e-mail door aan het trainingsbureau of de organisator. Op de dag zelf doe je dit ook telefonisch.
  • Probeer een vervanger te vinden die je plaats kan innemen.
  • Tot 4 weken voor aanvang kun je kosteloos annuleren.
  • Binnen 4 weken annuleren wordt 100% van het cursusgeld in rekening gebracht.

LET OP: annuleren op het laatste moment of niet op komen dagen kan betekenen dat de training voor je collega’s ook niet door kan gaan, omdat er zonder jou te weinig deelnemers zijn. Daarnaast belast je dan de organisatie ook nog met de kosten van de training van alle deelnemers. We willen dat zo veel mogelijk voorkomen en je vragen hier rekening mee te houden, voordat je tot annulering over gaat. Wanneer het echt onmogelijk is om te komen, zorg dan voor een vervanger!

 

 

Data

Data
24 april 2024Aanmelden