Omschrijving

Met prof. Masja de Haas, Jessie Luken, Renske van ‘t Oever, Romy Pothof, Derek de Winter, dr. Joanne Verweij.

Op 17 april 2024 organiseert Sanquin een Webinar met als thema ‘Zwangerschapsimmunisatie in beweging’. Een Webinar waarin screening, preventie en therapie van zwangerschapsimmunisatie centraal staat. Uitkomsten van recente studies voor preventie en tijdig opsporen van erytrocytenantistoffen en van bloedplaatjesantistoffen worden besproken. De webinar wordt afgesloten met de bespreking van een mogelijke nieuwe therapie bij zwangerschapsimmunisatie die erop gericht is om het IgG transport van moeder naar kind te remmen. De discussieleider van deze avond is prof. dr. Masja de Haas, verbonden aan Sanquin Diagnostiek, Research en het LUMC, bijgestaan door haar team voor vraag en antwoord via de chat.

Bekijk het programma hier.

Inschrijven

Inschrijven via de Sanquin Academy website is mogelijk t/m 16 april 2024, 23.59 uur.
Op de dag zelf kun je tot 12.00 uur mailen naar opleidingen@sanquin.nl om je aan te melden.

Voor wie

Dit webinar is interessant voor:
Analisten, klinisch chemici, transfusieartsen, laboratorium-specialisten, hematologen.

Leerdoelen:

  • Kennisnemen van het preventieprogramma erytrocytenimmunisatie tijdens de zwangerschap.
  • Kennisnemen van het effect van preventief matchen voor cEK bij transfusie aan vrouwen onder de 45 jaar en prevalentie van anti-c, -E en -K tijdens de zwangerschap.
  • Kennisnemen van studies om de foetale RHD typering vroeg in de zwangerschap en gericht op alle zwangeren uit te voeren.
  • Kennisnemen van studies naar aandoeningen die wisseltransfusies bij pasgeborenen noodzakelijk maken en de frequentie van wisseltransfusies in Nederland.
  • Kennisnemen van internationale studies naar effect van remming van placentair IgG transport op voorkomen van ernstige hemolytische ziekte van de foetus en pasgeborene.
  • Kennisnemen van de uitkomsten van de landelijke studie naar bloedplaatjesantistoffen in de zwangerschap en vraagstukken bij inrichting van een mogelijke screening naar deze antistoffen.

Locatie

Online via Zoom

Kosten

Voor het bijwonen van het Sanquin Webinar worden geen kosten in rekening gebracht.

Meer informatie

Tijdsinvestering

Het online Sanquin Webinar wordt georganiseerd van 16.00 – 18.00 uur. Vanaf 15.45 uur kan worden ingelogd.

Inschrijven

Inschrijven via de Sanquin Academy website is mogelijk t/m 16 april 2024, 23.59 uur.
Op de dag zelf kun je tot 12.00 uur mailen naar opleidingen@sanquin.nl om je aan te melden.

Inloglink

In de week van 17 april ontvang je de ZOOM link voor toegang tot het webinar. Indien je inhoudelijke vragen hebt kun je je richten tot opleidingen@sanquin.nl.

Accreditatie

Er is accreditatie aangevraagd voor: ABSG, NVKC, NVML, CMI, NIV, KNOV, NVOG, NVK. Let op: indien accreditatie gewenst is, is het belangrijk dat je met hetzelfde mailadres inschrijft als waarmee je tijdens het webinar inlogt. Het is anders voor ons niet mogelijk om de presentie te bevestigen richting de beroepsvereniging.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het online Sanquin Webinar of heb je vragen? Neem contact met ons op via opleidingen@sanquin.nl 

Data