Omschrijving

Met Erik Scherder en Leonard Hofstra

Speciaal voor donors organiseert Sanquin op Wereldbloeddonordag
(14 juni, 19:30 – 21:00 uur) een gratis en interactief event over leefstijlinterventie met gastsprekers Erik Scherder en Leonard Hofstra. We bieden op deze avond inspiratie op leefstijl en informeren ook de donors over plannen die Sanquin op dit vlak heeft en willen graag hun mening hierover horen. Om het webinar bij te wonen, kun je je onderaan deze pagina aanmelden.

In deze huidige tijd kan ons lichaam veel te verduren krijgen door onze leefstijl. Er is een hoge prestatiedruk op het werk en op school. Onze lucht is vervuild. We hebben veel zittend werk en er zijn veel verleidingen tot een ongezond eetpatroon. Het aantal mensen met een chronische aandoening, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en mensen met een burn-out stijgt jaar op jaar. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we meer aandacht hebben voor onze leefstijl voor onze eigen gezondheid en als donor ook voor de gezondheid van een ander?

Voor wie

Prof. Dr. Erik Scherder (hoogleraar Neuropsychologie en Bewegingswetenschappen en dr. Leonard Hofstra (cardioloog, wetenschapper en expert op het gebied van lifestyle interventie) weten als geen ander wat gezond en ongezond leven met een donor (en ieder ander mens) doet. Zij zoeken graag de interactie op met de deelnemers tijdens het webinar. Voor donors is het een mooie kans om deze inhoudsdeskundigen te bevragen op leefstijl. Samen schreven zij het boek ‘Hart voor je brein’, waarvan we tijdens het webinar vijf exemplaren verloten onder de deelnemers!

Locatie

Online via Zoom

Kosten

Voor het bijwonen van de Sanquin-webinar worden er geen kosten in rekening gebracht.

Meer informatie

Tijdsinvestering

De Sanquin-webinar wordt georganiseerd van 19.30 – 21.00 uur. Vanaf 19.15 uur kan worden ingelogd.

Inschrijven

Om het webinar bij te wonen, dien je je vooraf aan te melden. Wil je meer weten over een gezonde leefstijl voor jezelf of voor een ander? Grijp dan nu je kans en doe actief mee door je onderaan deze pagina aan te melden.

Na inschrijving ontvang je een dag voor aanvang de link naar het webinar.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het Sanquin-webinar of heb je vragen? Neem contact met ons op via opleidingen@sanquin.nl 

Data

Schrijf je via onderstaand formulier.