Omschrijving

Met Cynthia So-Osman, Amber Meulenbeld, Eva-Maria Merz, Barbera Veldhuisen, Corien de Groot-Eckhardt, Thomas Klei, Elise Huisman, Daphne Thijssen, Masja de Haas, Erfan Nur en Rene van den Ham

Op Wereld Bloeddonordag willen we vieren dat Sanquin 25 jaar bestaat en een blik in de toekomst werpen hoe de wereld van de transfusiegeneeskunde eruit zal zien in 2030. Er zijn vele ontwikkelingen gaande die ten goede komen aan de donor en de patiënt. In deze live Sanquinavond  bespreken we de ontwikkelingen “from vein-to-vein”, te beginnen bij de donor, om vervolgens via het product te eindigen bij de patiënt.

Bekijk hier het programma

Voor wie

Voor wie is dit interessant:
transfusie-professionals, zoals klinisch chemici, artsen, laboranten en andere professionals werkzaam in de bloedtransfusie.

Leerdoelen:

  • Inzicht te hebben in de nieuwe ontwikkelingen op gebied van donor health en hoe de donor op basis van zijn gedrag optimaal gedurende zijn donatie bij te staan.
  • Inzicht te verkrijgen in de toekomstige aankomende bloedproducten, die van invloed kunnen zijn op het welbevinden van de patiënt.
  • Inzicht te verkrijgen in de problemen die er bestaan voor sikkelcelpatiënten en de ontwikkelingen ter verbetering van de behandeling en supportive care met bloedtransfusies.
  • Inzicht te verkrijgen in de toekomstige manier van overleg met het immunodiagnostiek lab o.a. de rol van e-consultatie.
  • Inzicht te hebben in de invloed van  “artificial intelligence” (AI) ten behoeve van de bloedtransfusiegeneeskunde in 2030.

 

Locatie

Live op de Plesmanlaan 125, Amsterdam
Zaal: Auditorium

(let op: deze avond is enkel live te volgen, dus niet via een online verbinding).

Kosten

Voor het bijwonen van de Sanquinavond worden geen kosten in rekening gebracht.

Meer informatie

Tijdsinvestering
De Sanquinavond wordt georganiseerd van 16.00 – 20.00 uur.

Inschrijven
Let op: in het auditorium is plek voor maximaal 190 personen. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst.

Accreditatie
Er is accreditatie aangevraagd voor: ABSG, NVKC, NVML, NVK, NIV en CMI.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de Sanquinavond of heb je vragen? Neem contact met ons op via opleidingen@sanquin.nl 

Data

Data
14 juni 2023Aanmelden