Omschrijving

Goede communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar om effectief te zijn in je dagelijkse werkzaamheden. Wil je graag de juiste gesprekstechnieken optimaal toepassen? En wil je meer bereiken in de interactie met anderen? Deze training geeft je meer inzicht in de verschillende communicatiestijlen en geeft je tips voor nog betere  gespreksvaardigheden. Ook leer je meer over non-verbale communicatie en de effecten hiervan.

Resultaat

  • Je kent verschillende communicatiestijlen en je hebt inzicht in je eigen stijl van communiceren en in die van anderen.
  • Je kent het LSD model wat je helpt de regie in een gesprek te houden.
  • Je bent beter in staat om je boodschap helder over te brengen.
  • Je zorgt voor goede interactie door actief te luisteren en de juiste vragen te stellen.

Aanpak
In deze workshop ga je aan de slag met de verschillende stijlen van communicatie. Zo leer je meer over de vier communicatiestijlen, over je eigen voorkeursstijl en hoe je je stijl van communiceren kunt afstemmen op wat je wilt bereiken. Je leert meer over het LSD model van luisteren, samenvatten en doorvragen en de effectiviteit van het toepassen hiervan. Daarnaast leer je meer over non-verbale communicatie en wordt er aandacht besteed aan goede interactie met anderen.

Hoe kan je je voorbereiden
Om ervoor te zorgen dat je eigen vraagstukken voldoende aan bod komen, krijg je voorafgaand aan de training een online intake vragenlijst. Met behulp daarvan kiest de trainer welke thema’s extra aandacht krijgen. We nodigen je uit om hier alvast gericht over na te denken, want hoe scherper jouw focus is op wat je wilt leren, hoe groter de kans dat dat gaat lukken.

Wat levert het je op
Na deze training heb je inzicht in je eigen stijl van communiceren en je beschikt over de tools om mensen mee te nemen in je doelen. Ook houd je de regie in een gesprek en kun je actief luisteren.

Voor wie

Deze module is voor iedereen die zich verder wil bekwamen in zijn of haar communicatie.

Locatie

Sanquin Hoofdkantoor
Plesmanlaan 125
1066 CX  Amsterdam

Kosten

De kosten voor deze training bedraagt €600,- excl. btw

Meer informatie

Trainer / Facilitator

Deze training wordt verzorgd door Boertien Vergouwen Overduin.

Aanmelden en annuleringsprocedure

Aanmelden
Je kunt je na goedkeuring van je leidinggevende rechtstreeks aanmelden via onderstaand interesseformulier. Voor overige vragen kun je contact opnemen met de Sanquin Academy via opleidingen@sanquin.nl.

Annulering en kosten

  • Meld je annulering bij je leidinggevende en geef het ook per per e-mail door aan het trainingsbureau of de organisator. Op de dag zelf doe je dit ook telefonisch.
  • Probeer een vervanger te vinden die je plaats kan innemen.
  • Tot 4 weken voor aanvang kun je kosteloos annuleren.
  • Binnen 4 weken annuleren wordt 100% van het cursusgeld in rekening gebracht.

LET OP: annuleren op het laatste moment of niet op komen dagen kan betekenen dat de training voor je collega’s ook niet door kan gaan, omdat er zonder jou te weinig deelnemers zijn. Daarnaast belast je dan de organisatie ook nog met de kosten van de training van alle deelnemers. We willen dat zo veel mogelijk voorkomen en je vragen hier rekening mee te houden, voordat je tot annulering over gaat. Wanneer het echt onmogelijk is om te komen, zorg dan voor een vervanger!

Ik ben geïnteresseerd

Deze cursus is nog niet beschikbaar. Heb je toch interesse in deze cursus? Laat het ons dan weten via het onderstaande formulier. Wij zullen je informeren zodra we een nieuwe datum hebben.

"*" geeft vereiste velden aan