Omschrijving

Op 21 april 2021 organiseert Sanquin een online Sanquinavond: ‘COVID-19’

Het programma van de Sanquinavond staat in het teken van COVID-19. Zoals iedereen staat ook Sanquin voor grote uitdagingen. Naast het continueren van reguliere zorg, het in stand houden van de bloedvoorraad en diensten op een zo veilig mogelijke manier, zijn meerdere initiatieven opgetuigd in de bestrijding van de COVID-19 pandemie. Deze avond start met de epidemiologie in Nederland en het testen op SARS-CoV-2. Daarna wordt gesproken over hoe antistoffen van donors ingezet kunnen worden in de behandeling van COVID-19. Als laatste zal aandacht worden besteed aan de afweer tegen SARS-Cov-2 virus, virus varianten en respons op vaccinatie, ook bij kwetsbare patiëntengroepen.

De Sanquinavond wordt georganiseerd in de week dat de Sanquin Academy, het New West Health & Innovation District en Sanquin Health Solutions officieel van start gaan! De activiteiten die in deze week georganiseerd worden geven u een inspirerend kijkje in de toekomst hoe over een paar jaar deze innovatieve werkplek eruit zal zien, wie er werken en wat de Sanquin Academy en Sanquin Health Solutions kunnen bieden.

Meer informatie over deze week vind u hier

Voor wie

Deze thema-avonden zijn met name bedoeld voor personen die werkzaam zijn bij een instelling voor patiëntenzorg of -diagnostiek of werk

Locatie

Online

Meer informatie

Meer informatie

Het gehele programma van deze avond kunt u lezen op de site van Sanquin.org

Certificaat en accreditatiepunten

Na afloop van de Sanquinavond ontvangt u een korte toets. Na het succesvol afleggen van deze toets ontvangt u een certificaat en de accreditatiepunten.

Aanmelden

Aanmelden kan hier

Direct na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging vanuit het emailadres Sanquin Kick-off Health & Innovation.

In de week van 19 april 2021 ontvangt u de link voor toegang tot de Sanquinavond en voor eventueel andere activiteiten waar u zich voor heeft aangemeld.

 

Data