Omschrijving

Coachend Leidinggeven. We weten al veel langer dat het werkt: het levert betere resultaten en meer gemotiveerde medewerkers. In deze training ga je aan de slag met coaching vaardigheden voor jou als leidinggevende. Je leert hoe je de potentiële kwaliteiten van je medewerkers ontwikkelt, zodat zij optimaal presteren.

Resultaat:

  • Je hebt als leidinggevende inzicht in je coaching vaardigheden en zet deze effectief in.
  • Je voert effectieve gesprekken, gekoppeld aan ontwikkeling en verbetering.
  • Je leert schakelen tussen verschillende coaching stijlen.
  • Je team presteert op maat.

Aanpak training
Coachend leidinggeven vraagt een basishouding van openheid, nieuwsgierigheid en rust. In deze training kiezen we een aantal concrete casussen vanuit jouw eigen praktijk  om in kleinere groepen mee te oefenen. Deze kun je dan integraal weer toepassen op praktijksituaties met behulp van een trainingsacteur. De concrete en persoonlijke feedback  geeft jou inzichten en tips die je gelijk de dag erna kunt gebruiken.

De training bestaat uit 1 dag, waarin je de belangrijkste hulpmiddelen krijgt aangereikt. Vervolgens ga je in jouw praktijk natuurlijk verder oefenen, want nieuw gedrag komt pas echt in je vingers wanneer je hier in je dagelijks werk op doorpakt. Om dit te ondersteunen, nodigen we je uit om dit met 2 collega’s te bespreken tussentijds.

Hoe kan je je voorbereiden
Om ervoor te zorgen dat je eigen vraagstukken voldoende aan bod komen, krijg je voorafgaand aan de training een online intake vragenlijst. Met behulp daarvan kiest de trainer welke thema’s extra aandacht krijgen. We nodigen je uit om hier alvast gericht over na te denken, want hoe scherper jouw focus is op wat je wilt leren, hoe groter de kans dat dat gaat lukken.

Wat levert het je op
Inzicht in en kunnen toepassen van coaching vaardigheden. Praktische tips voor de praktijk van alledag.

Voor wie

Deze module is voor leidinggevenden die coachingsvaardigheden verder willen ontwikkelen.

Sanquin Leiderschapsprofiel
Deze module draagt bij aan de ontwikkeling van de competentie (Team) Leiderschap.

Locatie

Sanquin Hoofdkantoor
Plesmanlaan 125
1066 CX  Amsterdam

Kosten

De kosten voor deze training bedragen 625,- euro.
De prijs is inclusief lesmateriaal en exclusief 21% btw.

Meer informatie

Trainer/Facilitator

De training wordt verzorgd door Boertien Vergouwen Overduin.

Aanmelden en annuleringsprocedure

Aanmelden 
Na goedkeuring van je leidinggevende kun je je rechtstreeks aanmelden via onderstaand contactformulier. Voor overige vragen kun je contact opnemen met de Sanquin Academy via opleidingen@sanquin.nl.

Annulering en kosten

  • Meld je annulering bij je leidinggevende en geef het ook per per e-mail door aan het trainingsbureau of de organisator. Op de dag zelf doe je dit ook telefonisch.
  • Probeer een vervanger te vinden die je plaats kan innemen.
  • Tot 4 weken voor aanvang kun je kosteloos annuleren.
  • Binnen 4 weken annuleren wordt 100% van het cursusgeld in rekening gebracht.

LET OP: annuleren op het laatste moment of niet op komen dagen kan betekenen dat de training voor je collega’s ook niet door kan gaan, omdat er zonder jou te weinig deelnemers zijn. Daarnaast belast je dan de organisatie ook nog met de kosten van de training van alle deelnemers. We willen dat zo veel mogelijk voorkomen en je vragen hier rekening mee te houden, voordat je tot annulering over gaat. Wanneer het echt onmogelijk is om te komen, zorg dan voor een vervanger!

Data