Omschrijving

Hoe geef jij jouw medewerkers duidelijke kaders en effectieve ondersteuning, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot de beste professionals die zij kunnen worden? Coachend Leidinggeven is balanceren: tussen lange en korte termijn, tussen individuen en de organisatie, tussen kaders en ruimte geven. Het doel van een coachende leidinggevende is duurzame ontwikkeling van medewerkers mogelijk maken, die tegelijk leidt tot continue verbetering van de organisatie. Deze manier van leidinggeven levert meer professionele, gemotiveerde, toekomstgerichte medewerkers op en helpt bovendien om eigenaarschap voor de resultaten lager in de organisatie te krijgen. En dat is voor iedereen prettig. Als jij vermoedt, dat jij in de dagelijkse praktijk wat minder coachend bent, dan goed zou zijn voor jouw mensen (en dus de organisatie), stap dan in!

Programma
Coachend Leidinggeven. We weten al veel langer dat het werkt: het levert betere resultaten en meer gemotiveerde medewerkers. Toch lukt het ons nog niet altijd om dit in praktijk ook toe te passen: we gunnen onszelf geen tijd, we denken dat het in dit geval niet handig is, we twijfelen aan de medewerker, we twijfelen aan onszelf.

In deze module draait het om de techniek en de vaardigheden èn om het weghalen van de obstakels (en excuses) die we soms nog aandragen om ervan weg te blijven.

Coachend leidinggeven vraagt een basishouding van openheid, nieuwsgierigheid en rust. We pakken de uitdaging, om dit in tijden van hectiek toch op te kunnen brengen, concreet beet met elkaar: een paar praktische tips gaan hierbij helpen. Ook kiezen we een aantal concrete coachingsvaardigheden om in kleinere groepen mee te oefenen. Deze kun je dan integraal weer toepassen op jullie eigen praktijksituaties met behulp van een trainingsacteur. De concrete en persoonlijke feedback – met name vanuit de trainingsacteur en gericht op het effect wat jouw benadering op zijn/haar gedachten, gevoelens en gedrag heeft – geeft jou inzichten en tips die je gelijk de dag erna kunt gebruiken.

De training bestaat uit 1 trainingsdag, waarin je de belangrijkste hulpmiddelen krijgt aangereikt. Vervolgens ga je in jouw praktijk natuurlijk verder oefenen, want nieuw gedrag komt pas echt in je vingers wanneer je hier in je dagelijks werk op doorpakt. Om dit te ondersteunen, nodigen we je uit om dit met 2 collega’s te bespreken tussentijds.

Wat levert het je op
Inzicht in en kunnen toepassen van coachingsvaardigheden. Praktische tips voor de praktijk van alledag.

Hoe kan je je voorbereiden
Om ervoor te zorgen dat je eigen vraagstukken voldoende aan bod komen, krijg je voorafgaand aan de training informatie over coaching als methode en een schriftelijke intake vragenlijst. Met behulp daarvan kiest de trainer welke thema’s extra aandacht mogen krijgen. We nodigen je uit om hier alvast gericht over na te denken, want hoe scherper jouw focus is op wat je wilt leren, hoe groter de kans dat dat gaat lukken.

Voor wie

Deze module is voor iedere leidinggevende die zijn coachingsvaardigheden verder wil ontwikkelen.

Sanquin Leiderschapsprofiel
Deze module draagt bij aan de ontwikkeling van de competentie (Team) Leiderschap.

Locatie

Indien mogelijk live op de Plesmanlaan 125 in Amsterdam.

Kosten

De kosten voor deze training kun je opvragen via opleidingen@sanquin.nl.

Meer informatie

Trainer/Facilitator

De training wordt verzorgd door Boertien Vergouwen Overduin.

Aanmelden en annuleringsprocedure

Aanmelden
Na goedkeuring van je leidinggevende kun je je rechtstreeks aanmelden via onderstaand contactformulier. Voor overige vragen kun je contact opnemen met de Sanquin Academy via opleidingen@sanquin.nl.

Annulering en kosten

  • Meld je annulering bij je leidinggevende en geef het ook per per e-mail door aan het trainingsbureau of de organisator. Op de dag zelf doe je dit ook telefonisch.
  • Probeer een vervanger te vinden die je plaats kan innemen.
  • Tot 4 weken voor aanvang kun je kosteloos annuleren.
  • Binnen 4 weken annuleren wordt 100% van het cursusgeld in rekening gebracht.

LET OP: annuleren op het laatste moment of niet op komen dagen kan betekenen dat de training voor je collega’s ook niet door kan gaan, omdat er zonder jou te weinig deelnemers zijn. Daarnaast belast je dan de organisatie ook nog met de kosten van de training van alle deelnemers. We willen dat zo veel mogelijk voorkomen en je vragen hier rekening mee te houden, voordat je tot annulering over gaat. Wanneer het echt onmogelijk is om te komen, zorg dan voor een vervanger!

Ik ben geïnteresseerd

Als u ons een bericht stuurt, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.