Omschrijving

Sanquin organiseert samen met Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) de cursus Bloedtransfusie. De cursus bestaat uit drie afzonderlijke modules, die u ook apart kunt volgen. 

De cursus Bloedtransfusie richt zich op het verkrijgen van gedegen theoretische kennis op het gebied van immunologie, immuunhematologie en bloedbankkunde.

Jaarlijks in september start deze deeltijd opleiding Bloedtransfusie. Deze opleiding beoogt een zodanige aanvulling te zijn op de basisopleidingen van medewerkers van bloedbanken en bloedtransfusiediensten, dat zij een gedegen theoretische opleiding in immunologie, immunohematologie en bloedbankkunde verkrijgen.

Voor wie

Werkt u bij een bloedbank of bloedtransfusiedienst in een ziekenhuis? Of wilt u vanuit een andere functie/opleiding uw kennis van bloedbankkunde vergroten?

  • U bent een belangstellende die kennis van de bloedtransfusieketen wil vergaren en u heeft minimaal mbo+-niveau, met voorkeur in de gezondheidszorg of een biomedische richting (bij twijfel, in overleg met uw leidinggevende) De cursus vereist minimaal een hbo-denkniveau. Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk maar enige kennis van de bloedtransfusieketen is aanbevolen.
  •  De cursus vereist minimaal een hbo-denkniveau. Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk, maar enige kennis van de bloedtransfusieketen is aanbevolen.

     

Locatie

Plesmanlaan 125 , Amsterdam

Meer informatie

Tijdsinvestering

Bloedtransfusie is een deeltijd HBO-programma van 8 maanden

 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier

Data

Er is nog geen startdatum voor 2021 bekend.

Aanmelden

U kunt dit formulier gebruiken om u aan te melden.
  • Indien van toepassing
  • Indien de factuur gestuurd moet worden naar een ander e-mailadres als hierboven vermeld, hier graag het e-mailadres invullen
  • Indien er een kostenplaats op de factuur moet worden vermeld, hier graag aangeven
  • Indien er een andere adressering op de factuur moet komen, hier graag aangeven